Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.08.2020

Обвинувальний акт стосовно жителя Черкащини, який спробував незаконно переправити через кордон сильнодіючі лікарські засоби, направлено до суду

Прокуратурою Черкаської області за результатами досудового розслідування, яке здійснювалося слідчим відділом Управління СБУ в Черкаській області, затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно жителя Черкащини, який намагався перемістити  через митний кордон України сильнодіючі речовини (ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 201 КК України).

За даними слідства, підозрюваний за допомогою міжнародних поштових відправлень, з приховуванням від митного контролю, умисно намагався переправити через державний кордон України медичні препарати, які згідно висновку експертизи є сильнодіючим лікарським засобом, проте його незаконні дії було припинено співробітниками Управління СБУ в Черкаській області під процесуальним керівництвом прокуратури  області.

Довідково: санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Нагадуємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1414