Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.07.2020

Завдяки Золотоніській прокуратурі скасовано незаконне рішення ради про стягнення плати за харчування дітей із малозабезпечених сімей

Захищаючи інтереси держави у сфері охорони дитинства в частині забезпечення безоплатним гарячим харчуванням дітей пільгових категорій, які навчаються в закладах дошкільної, загальної середньої освіти, прокуратура подала до Черкаського окружного адміністративного суду заяву про визнання протиправним і скасування рішення органу місцевого самоврядування щодо стягнення плати за харчування дітей із малозабезпечених сімей. Судом провадження закрито у зв’язку з добровільним виконанням відповідачем вимог прокурора та скасуванням незаконного рішення.

У ході опрацювання рішень територіальних органів державної влади та місцевого самоврядування, а також стану їх реалізації прокуратурою виявлено, що однією із сільських рад Золотоніського району встановлено плату за харчування для дітей із малозабезпечених сімей. Тоді як, відповідно до вимог ст. 35 Закону України «Про дошкільну освіту» органи місцевого самоврядування повинні забезпечувати безкоштовним харчуванням дітей вказаної категорії.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

 

кількість переглядів: 1189