Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.06.2020

До 5 років позбавлення волі засуджено колишніх працівників поліції, яких було затримано на хабарі у 50 тис. грн

За публічного обвинувачення прокуратури Черкаської області 22.06.2020 Лисянський районний суд визнав винними колишніх працівників Нацполіції у вимаганні та одержанні від громадянина неправомірної вигоди в сумі 50 тис. грн (ч. 3 ст. 368 КК України).

В ході судового розгляду прокурорами доведено, що заступник начальника слідчого відділу та старший інспектор Жашківського відділення поліції Уманського відділу поліції ГУ НП в Черкаській області за попередньою змовою, використовуючи владу, 02.07.2016 вимагали та отримали від місцевого жителя хабар за прийняття рішення про закриття кримінального провадження.

За принципової позиції прокуратури суд засудив обвинувачених до 5 років позбавлення волі, з позбавленням права займати посади в правоохоронних органах строком на 2 роки, з позбавленням спеціального звання та з конфіскацією майна у власність держави. 

Нагадаємо, незаконні дії правоохоронців викрито прокуратурою Черкаської області спільно з Управлінням служби безпеки України в Черкаській області та Черкаським управлінням ДВБ НП України.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1804