Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.06.2020

На Катеринопільщині повідомлено про підозру 2 депутатам за фактом умисного неподання щорічних декларацій

За погодженням прокурора Черкаської області Звенигородською місцевою прокуратурою повідомлено про підозру 2 депутатам однієї із сільських рад Катеринопільського району Черкаської області за фактом умисного неподання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій місцевого самоврядування, передбаченої Законом України «Про запобігання корупції» (ст. 366-1 КК України).

Досудовим розслідуванням установлено, що вказані суб’єкти декларування, будучи обізнаними про обов'язок, передбачений Законом України «Про запобігання корупції», подати до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій місцевого самоврядування, щорічні декларації, маючи всі необхідні умови і реальну технічну можливість, перебуваючи на території України, зокрема за місцем свого проживання, умисно не подали щорічні декларації особи, уповноваженої на виконання функцій місцевого самоврядування шляхом їх заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції, за 2016, 2017 та 2018 роки.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1337