Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.06.2020

До суду скеровано справу за обвинуваченням депутата сільради в самовільному зайнятті земельної ділянки

Черкаською місцевою прокуратурою забезпечено процесуальне керівництво та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно директора одного з приватних акціонерних товариств, який є депутатом Мошнівської сільської ради, за фактом самовільного зайняття земельної ділянки, внаслідок чого державі завдано значну шкоду (ч. 1 ст. 197-1 КК України ).

За даними слідства, з початку весни 2019 року директор товариства, яке займається вирощуванням зернових культур, без укладення договорів оренди, з метою отримання незаконних прибутків, за допомогою сільськогосподарської техніки організував обробку земельних ділянок в адміністративних межах Мошнівської сільської ради Черкаського району загальною площею 110.577 га, засіявши землю сільськогосподарськими культурами, а також здійснив роботи, пов’язані зі збиранням врожаю, чим спричинив державі збитки у розмірі понад 210 тис грн.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1597