Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.06.2020

Шахраю з іншої області, який ошукав пенсіонерку на 125 тис. грн, повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Чорнобаївського відділу Золотоніської місцевої прокуратури жителю іншої області повідомлено про підозру у шахрайстві, вчиненому шляхом незаконних операцій з використанням електронно – обчислювальної техніки (ч. 3 ст. 190 КК України).

За версією слідства, зловмисник дізнався, що жителька Чорнобаївського району похилого віку раніше купувала ліки через мережу Інтернет та здійснюючи дзвінки на телефон потерпілої, повідомляв їй неправдиву інформацію про те, що остання не повністю розрахувалась за продані їй ліки та начебто за цей час їй нарахована пеня. Повіривши шахраю, потерпіла перерахувала на його карткові рахунки грошові кошти в сумі  близько 125 тис. грн.

Наразі в кримінальному провадженні проводяться слідчі та процесуальні дії, необхідні для повного і всебічного розслідування всіх обставин справи, завершення досудового розслідування та скерування обвинувального акта до суду в розумні строки.

Довідково: шахрайство вчинене шляхом незаконних операцій з використання електронно – обчислювальної техніки карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1534