Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.06.2020

Повідомлено про підозру п’ятьом членам злочинної групи, які займалися незаконним виловом риби на території Кременчуцького водосховища р. Дніпро

За процесуального керівництва Черкаської місцевої прокуратури слідчі Нацполіції повідомили про підозру п’ятьом членам злочинної групи, які займалися незаконним рибним промислом на території Кременчуцького водосховища р. Дніпро (ч. 2, 3, 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 249 КК України).

Установлено, що директор приватного підприємства умисно, з метою особистого збагачення вступив в злочинну змову із рядом фізичних осіб та суб’єктів господарювання та організував незаконну діяльність по вилову риби шляхом використання заборонених знарядь лову (сіток), в період офіційної дії нерестової заборони, а також з перевищенням квот.

Учасники групи вчиняли ряд незаконних дій на досягнення єдиного плану - незаконний вилов риби, яка складувалася та приводилася до стану заморозки на рибозаготівельних складах, з метою її подальшого збуту суб’єктам господарювання, які займаються рибопереробною діяльністю, за готівковий розрахунок.

За версією слідства, підозрювані приховували в обліковій документації фактичні обсяги та види виловленої риби, в зв’язку з чим державному бюджету України завдавалися значні збитки.

Нагадаємо, під час проведення обшуків правоохоронцями вилучено понад 81 км риболовних сіток, незареєстровану зброю та патрони, грошові кошти в сумі майже півмільйона гривень та 17 тисяч доларів США, 38 тон прісноводної риби різних видів, 3 електролови, ехолокатор, гумовий човен і мотор до човна, 7 мобільних телефонів, 3 автомобілі, платіжні доручення, накладні, чорнові записи стосовно руху біоресурсів, тощо.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1297