Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.05.2020

Двох депутатів з Монастирищенського району притягнуто до адміністративної відповідальності за несвоєчасне подання електронної декларації

Монастирищенським відділом Уманської місцевої прокуратури забезпечено участь у розгляді справ про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією за ч. 1 ст. 172-6 (порушення вимог фінансового контролю) КУпАП, стосовно двох депутатів сільських рад Монастирищенського району.

Установлено, що вказані посадовці, в порушення вимог ч. 1 ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції», без поважних причин, маючи всі необхідні можливості, несвоєчасно подали щорічні декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2018 рік, за формою, що визначається Національним агентством з питань запобігання корупції.

За принципової позиції прокуратури, 26.05.2020 Монастирищенським районним судом зазначених депутатів визнано винуватими у вчиненні адміністративних правопорушень і накладено адміністративні стягнення у вигляді штрафів розміром 850 грн кожному.

На цей час судові рішення не набрали законної сили.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1378