Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.05.2020

За позовом Уманської прокуратури суд зобов’язав місцевого жителя відшкодувати шкоду за забруднення землі в сумі 69 тис. грн

Рішенням Жашківського районного суду Черкаської області від 15.05.2020 задоволено позов Уманської місцевої прокуратури про відшкодування шкоди, завданої внаслідок незаконного забруднення земельної ділянки, що створило небезпеку для довкілля та здоров’я людей, та з правопорушника стягнуто завдану шкоду в сумі 69 тис. грн.

У ході здійснення представницької діяльності прокурорами встановлено, що житель одного з сіл Жашківського району, здійснюючи діяльність з утримання та розведення свиней на території домоволодіння за місцем свого проживання, в порушення спеціальних правил, визначених Законами України «Про відходи» та «Про охорону навколишнього середовища», систематично здійснював злив відходів на ґрунтовий покрив берега р. Гірський Тікич, тим самим здійснив забруднення земельної ділянки комунальної власності площею 750 кв. м, що призвело до забруднення земельних ресурсів і створило небезпеку для довкілля та здоров’я людей, які мешкають поряд.

Після набрання судовим рішенням законної сили вживатимуться заходи щодо його виконання.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1545