Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.05.2020

Черкаська прокуратура оскаржує незаконні рішення щодо передачі в приватну власність земельних ділянок в мікрорайоні «Соснівка». Прокурори вимагають повернути землю територіальній громаді міста

Черкаською місцевою прокуратурою в інтересах держави скеровано до Соснівського районного суду м. Черкаси позови про визнання незаконними й скасування рішень Черкаської міської ради та повернення в розпорядження територіальної громади 3 земельних ділянок загальною площею 0,3 га, вартістю понад 1,5 млн грн у Черкаському мікрорайоні «Соснівка», які незаконно  відведені Черкаською міською радою в приватну власність.

Прокурори встановили, що незважаючи на наявні містобудівні обмеження у зв’язку з перебуванням спірних земельних ділянок в зоні зелених насаджень загального користування, що підтверджується Генеральним планом міста, прийнято рішення про їх надання у приватну власність громадянам для будівництва та обслуговування жилих будинків, господарських будівель і споруд.   

Варто відзначити, що в умовах ринкової економіки земельні відносини повинні базуватися на засадах справедливості, дотримання конституційних прав громадян на землю, забезпечення комплексного впорядкування земельних ресурсів, що є одним з найважливіших завдань органів місцевого самоврядування і виконавчої влади. 

Натомість трапляються випадки, коли уповноважені органи самі допускають порушення в частині розпорядження земельними ділянками, нехтуючи вимогами закону, інтересами територіальних громад і держави в цілому, що має наслідком реагування з боку органів прокуратури.

На цей час за позовами прокуратури судом відкриті провадження, триває судовий розгляд.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1765