Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.05.2020

На Чорнобаївщині прокуратура ініціювала досудове розслідування за фактом підробки документів під час проведення тендеру на ремонт дороги

Чорнобаївським відділом Золотоніської місцевої прокуратури зареєстровано кримінальне провадження за фактом ймовірного внесення службовими особами одного з приватних товариств завідомо неправдивих відомостей до офіційних документів у ході проведення тендеру на експлуатаційне утримання частини дороги в Чорнобаївському районі, що призвело до вибуття з бюджету майже 500 тис. грн (ч. 2 ст. 366 КК України).

Перевіряючи законність проведення публічних закупівель, прокурори встановили, що з метою допуску до тендеру й отримання в ньому перемоги товариством надано підроблені документи, зокрема договори на підтвердження досвіду виконання підрядних робіт з ремонту доріг, що ніколи не виконувалися, а також договори оренди техніки, яка за товариством не зареєстрована та в оренду фактично не надавалася.

З вивчення тендерної документації вбачається можливе вчинення атиконкурентних узгоджених дій, спрямованих на спотворення результатів торгів, у тому числі з урахуванням відсутності інших учасників, оскільки зазначене товариство 46 разів змагалося в різних тендерах з єдиним товариством, яке жодного разу не перемогло.

Досудове розслідування триває, проводяться першочергові слідчі (розшукові) дії з метою встановлення всіх обставин вчинення кримінального правопорушення.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1477