Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.03.2020

За апеляцією прокуратури скасовано виправдувальний вирок стосовно 2 зловмисників, які обвинувачуються в умисному вбивстві жителя Черкаського району

За принципової позиції прокуратури Черкаської області 18.03.2020 Кропивницьким апеляційним судом скасовано виправдувальний вирок Придніпровського районного суду від 24.05.2019 у кримінальному провадженні стосовно 18-річного зловмисника, який разом з 17-річним неповнолітнім обвинувачувалися у вбивстві жителя Черкаського району (п. 12 ч. 2 ст. 115 КК України).

Установлено, що обвинувачені в грудні 2017 року, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, на ґрунті неприязних відносин нанесли численні удари ногами та руками в область голови та тулуба 69-річному жителю одного із сіл Черкаського району, в результаті чого потерпілий від отриманих тілесних ушкоджень помер.

За результатом апеляційного перегляду стосовно повнолітньої особи, матеріали кримінального провадження повернуто до суду першої інстанції для проведення судового розгляду по суті. Неповнолітнього обвинуваченого визнано винним і засуджено за ч. 2 ст. 121 КК України до 7 років позбавлення волі.

 

Пресслужба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1405