Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.03.2020

За позовом Черкаської прокуратури з незаконного володіння витребувано земельну ділянку водного фонду

За позовом Черкаської місцевої прокуратури Черкаський районний суд скасував розпорядження Черкаської РДА в частині надання у приватну власність земельної ділянки водного фонду та ухвалив рішення про її витребування у теперішнього власника на користь держави й скасування рішення про державну реєстрацію права приватної власності.

Встановлено, що спірна земельна ділянка в межах прибережної захисної смуги р. Вільшанка, в адміністративних межах Будищанської сільської ради Черкаського району протиправно передана розпорядженням Черкаської районної державної адміністрації у приватну власність громадянці для індивідуального дачного будівництва за відсутності висновку про погодження проекту відведення земельної ділянки та рішення уповноваженого органу виконавчої влади щодо погодження проекту із землеустрою й проведення обов’язкової експертизи землевпорядної документації. У подальшому незаконно отримана у приватну власність земельна ділянка відчужена іншому громадянину.

Справа неодноразово слухалася судами різних інстанцій.

Відтак, під час нового судового розгляду прокуратура довела, що землі водного фонду вибули з власності держави з грубим порушенням вимог Земельного та Водного кодексів України та не можуть перебувати у приватній власності для здійснення їх забудови.

Пресслужба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1536