Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.01.2020

Черкаська прокуратура підозрює керівника фермерського господарства у незаконному знищенні курганів

За процесуального керівництва Черкаської місцевої прокуратури  повідомлено про підозру керівнику фермерського господарства за фактом умисного незаконного знищення об’єктів культурної спадщини (ч. 2 ст. 298 КК України).

У ході проведення досудового розслідування установлено, що підозрюваний у період часу з серпня 2018 року до червня 2019 року, за допомогою сільськогосподарської техніки, здійснив розорювання та посів сільськогосподарських рослин на земельній ділянці площею близько 55 гектарів в адміністративних межах Вергунівської сільської ради, яка містить у своєму складі кургани, що являються пам’ятками археології місцевого значення - «Лесеві могили», та відносяться до поховальних споруд епохи бронзи - раннього залізного віку. Зазначене призвело до неможливості їх відновлення та втрати культурної спадщини місцевого значення. Відповідно до висновку експерта своїми неправомірними діями керівник фермерського господарства спричинив державі збитки в сумі 171 млн грн.

Досудове розслідування триває, вживаються заходи щодо забезпечення прийняття законних і неупереджених процесуальних рішень.

Довідково: за вчинення вказаного злочину підозрюваному загрожує штраф до ста п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області


 

кількість переглядів: 1961