Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.12.2019

Повідомлено про підозру хулігану, який з молотком напав на водія лімузину. Прокуратура клопоче про взяття його під варту

Черкаською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво в кримінальному провадженні за фактом хуліганства та нанесення тілесних ушкоджень водію білого лімузину жителем м. Черкаси.

Установлено, що 35-річний місцевий житель 15.12.2019, близько 11 год. 45 хв., перебуваючи на перехресті Дахнівська – Менделєєва в м. Черкаси, грубо порушуючи громадський порядок з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю, наніс спеціально пристосованим предметом, схожим на молоток, декілька ударів раніше незнайомому йому жителю м. Черкаси (водію білого лімузину), після чого з місця вчинення кримінального правопорушення зник. Внаслідок скоєння хуліганських дій потерпілому спричинено тілесні ушкодження.

У ході проведення оперативно-розшукових заходів особу встановлено та затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі процесуальним прокурором затриманому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 (хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, із застосуванням іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень) Кримінального кодексу України.

На цей час до Соснівського районного суду м. Черкаси скеровано клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Досудове розслідування в указаному кримінальному провадженні триває, хід розслідування взято на контроль Черкаською місцевою прокуратурою.

Довідково: за вчинення кримінального правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
                                         

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1434