Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.12.2019

За втручання прокуратури звільнено 25 гектарів самовільно зайнятої землі в Монастирищенському районі

У вересні поточного року Уманською місцевою прокуратурою в ході здійснення представницької діяльності до суду пред’явлено позов за виявленим фактом використання за відсутності правовстановлюючих документів земельної ділянки державної власності сільськогосподарського призначення в адміністративних межах Княжиківської сільської ради Монастирищенського району площею 25 гектарів, вартість якої сягає 60 млн грн.

Перевіркою, проведеною працівниками управління з контролю за використанням та охороною земель ГУ Держгеокадастру в Черкаській області встановлено, що вказану земельну ділянку незаконно використовує фізична особа, засіявши її сільськогосподарським культурами.  

З огляду на бездіяльність уповноваженого органу щодо зобов’язання правопорушника звільнити самовільно зайняту земельну ділянку, до Монастирищенського районного суду в порядку, визначеному Законом України «Про прокуратуру», з відповідним позовом звернувся прокурор.

В ході судового розгляду справи за вказаним позовом відповідачем спірну земельну ділянку звільнено добровільно, чим відновлено порушені інтереси держави щодо можливості подальшого розпорядження землею в установленому законом порядку.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1733