Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.12.2019

Завдяки прокуратурі територіальній громаді повернуто земельну ділянку, виділену у власність з порушенням антикорупційного законодавства

Органи прокуратури Черкащини, вважаючи захист інтересів держави у сфері земельних відносин одним з пріоритетних напрямів діяльності, реагують на порушення вимог закону заходами представницького характеру.

Так, прокуратурою ініційовано питання щодо повернення територіальній громаді земельної ділянки, яка надана в приватну власність у незаконний спосіб.

Під час голосування депутатом однієї із рад Чигиринського району за надання дозволу на виготовлення проектної документації із землеустрою щодо відведення у власність своїй близькій особі земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства не було враховано обмеження, встановлені законодавством про запобігання корупції.

У зв’язку з прийняттям рішення в умовах реального конфлікту інтересів, суд визнав депутата винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 172-7 КУпАП.

Оскільки антикорупційне законодавство передбачає скасування указаного вище рішення, як незаконного, прокурор звернувся до суду з відповідним позовом. Повністю погоджуючись з позицією прокурора, Чигиринський районний суд зобов’язав відповідача повернути земельну ділянку до земель комунальної власності.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1373