Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.11.2019

Прокуратурою перевіряється стан дотримання законодавства під час виконання судових рішень стосовно неповнолітніх

Реалізуючи конституційну функцію нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов'язаних з обмеженням особистої свободи громадян, прокуратурою Черкаської області вживаються заходи, спрямовані на дотримання вимог кримінального процесуального та кримінально-виконавчого законодавства при виконанні судових рішень у таких кримінальних провадженнях.

Як приклад, Уманською місцевою прокуратурою перевірено діяльність Христинівського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» у Черкаській області.

Результати перевірки засвідчили про порушення працівниками територіального відділу з питань пробації ст. ст. 10, 12, 13 Закону України «Про пробацію» щодо належного здійснення наглядових і соціально-виховних заходів стосовно неповнолітніх, звільнених від відбування покарання з випробуванням.

На підставі ст. 26 Закону України «Про прокуратуру» внесено вказівку щодо усунення порушень вимог чинного законодавства України. За результатами її розгляду до дисциплінарної відповідальності притягнуто одну посадову особу.

Загалом упродовж 2019 року органами прокуратури Черкаської області за результатами перевірок в частині додержання вимог законодавства України при виконанні судових рішень про застосування до неповнолітніх примусових заходів виховного та примусового характеру, профілактики правопорушень серед неповнолітніх внесено 38 документів реагування, з них розглянуто 29, до відповідальності притягнуто 29 посадових осіб.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1246