Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.06.2019

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно зловмисника, який обвинувачується у розбійному нападі та зґвалтуванні місцевої жительки

Смілянською місцевою прокуратурою забезпечено процесуальне керівництво та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно жителя Городищини за фактом розбійного нападу та зґвалтування молодої жінки, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ст. 187 (розбій), ст. 152 (зґвалтування) Кримінального кодексу України.

Установлено, що у серпні 2018 року 34-річний місцевий житель завдав жінці тілесні ушкодження, заволодів її прикрасами, а після цього зґвалтував потерпілу.

Слід нагадати, що після вчинення злочину зловмисника затримано працівниками поліції, прокурором погоджено повідомлення про підозру та скеровано до суду клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, однак Городищенським районним судом чоловіку обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Таке рішення суду оскаржено прокурором, проте апеляція прокурора залишена без задоволення рішенням суду апеляційної інстанції.

Відмова суду в утриманні підозрюваного під вартою сприяла його ухиленню від органу досудового розслідування, що стало підставою для оголошення розшуку.

У травні поточного року місце перебування правопорушника установлено, останньому судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Наразі прокуратурою вживаються заходи для забезпечення розгляду справи в суді в розумні строки.

Довідково: за вчинення вказаних злочинів особі загрожує до 7 років позбавлення волі.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1533