Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.06.2019

Повідомлено про підозру працівнику суду, якого затримано під час одержання неправомірної вигоди (ФОТО)

Черкаською місцевою прокуратурою зібрано достатно доказів, на підставі яких помічнику судді Черкаського окружного адміністративного суду повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України.

Установлено, що підозрюваний з корисливих мотивів спланував схему по вимаганню та отриманню неправомірної вигоди від представника позивача за його вплив щодо прийняття позитивних рішень по цивільним справам, які перебували на розгляді, на користь зацікавлених сторін в сумі 2000 доларів США.

Нагадаємо, що незаконні дії помічника судді 31.05.2019 викрито працівниками управління захисту економіки в Черкаській  області ДЗЕ НП України спільно з СВ Черкаського ВП ГУНП в Черкаській області під процесуальним керівництвом Черкаської місцевої прокуратури.

На цей час у кримінальному провадженні проводяться необхідні першочергові слідчі та процесуальні дії, спрямовані на повне, всебічне та неупереджене з’ясування всіх обставин події, вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 369-2 КК України передбачає покарання у виді штрафу від 750 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від 2 до 5 років, або позбавлення волі на строк до 2 років.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1680