Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.05.2019

Скеровано до суду справу стосовно посадовця Черкаської міської ради, який обвинувачується в розтраті бюджетних коштів

За наслідками досудового розслідування прокуратурою Черкаської області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно посадової особи Черкаської міської ради за обвинуваченням у вчиненні злочину, передбаченого за ч. 5 ст. 191 (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинена в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.

У ході досудового розслідування установлено, що керівник одного з структурних підрозділів управління житлово –комунального господарства Черкаської міської ради, який на момент вчинення злочину працював на посаді директора департаменту житлово – комунального комплексу Черкаської міської ради, в 2016 році, у ході виконання робіт з проведення капітального ремонту дорожнього покриття на 2 вулицях в м. Черкаси вчинив розтрату коштів міського бюджету м. Черкаси в особливо великих розмірах на загальну суму майже 538 тис. грн.

Неправомірні посадовця Черкаської міської ради викрито прокуратурою Черкаської області спільно з працівниками Управління Служби безпеки України в Черкаській області.

Довідково: санкцією ч. 5 ст. 191 КК України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1710