Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.04.2019

Прокуратурою перевіряється стан дотримання законодавства під час забезпечення безоплатним харчуванням дітей пільгових категорій

Прокуратурою Черкаської області організовано вивчення стану дотримання вимог чинного законодавства України територіальними органами державної влади та місцевого самоврядування в частині забезпечення безоплатним гарячим харчуванням дітей-сиріт, дітей з особливими освітніми потребами, дітей із малозабезпечених родин, дітей інших категорій, визначених законодавством, які навчаються в закладах дошкільної, загальної середньої освіти.

З цією метою органами прокуратури області опрацьовані рішення відповідних органів і стан їх реалізації.

Перевіркою установлено, що Звенигородською районною радою, усупереч вимог ст. 56 Закону України «Про освіту», не звільнено від плати за харчування учнів 5-11 класів із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям». При цьому, навчальні заклади району відвідує 54 учні вказаної категорії.

Відповідно, прокурор звернувся з позовною заявою про визнання бездіяльності органу місцевого самоврядування протиправною та зобов’язання вчинити відповідні дії. На цей час, справа перебуває у провадженні  Черкаського окружного адміністративного суду.

Крім того, органами прокуратури області пред’явлено 28 позовних заяв про визнання протиправними рішень міських і сільських рад щодо безпідставного стягнення плати за харчування з учнів пільгової категорії та усунення порушень, допущених органами виконавчої влади й місцевого самоврядування при закупівлі товарів і послуг для дітей.

У порядку ст. 23 Закону України «Про прокуратуру» внесено відомості про 14 кримінальних правопорушень у вказаній сфері.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1743