Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.04.2019

Прокуратурою встановлено факт незаконної передачі гуртожитку в приватну власність

З метою відновлення інтересів держави та усунення порушень чинного законодавства щодо збереження майна закладів освіти, Золотоніською місцевою прокуратурою вживаються заходи щодо повернення в державну власність будівлі гуртожитку загальною площею  2 627,27 кв.м., розташованої в м. Золотоноша.

Установлено, що п'ятиповерховий гуртожиток, який з 1999 року був власністю Міністерства аграрної політики України, а з 2010 року перебуває на балансі Білоцерківського національного аграрного університету й з 2015 року на праві власності належить Міністерству освіти та науки України, відбудовують невідомі особи.

Перевірка показала, що в 2012 році зазначений гуртожиток передано у власність одному з приватних підприємств шляхом використання прогалин права та подальшого укладення численних договорів відчудження.

Прокуратурою також виявлено, що адміністрацією університету не вчинено жодних дій щодо реєстрації чи перевірки свого права власності, не дивлячись на наявність задоволеного позову прокуратури про визнання правочину недійсним та скасування права власності на гуртожиток, заявленого в інтересах Міністерства аграрної політики України (колишнього власника).

За фактом неналежного виконання службовими особами Білоцерківського національного аграрного університету своїх службових обов'язків, через несумлінне ставлення до них, що заподіяло істотну шкоду державним інтересам у формі відчуження будівлі гуртожитку, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 367 КК України. В ході досудового розслідування вказаного провадження, за клопотанням  прокуратури, на будівлю гуртожитку судом накладено арешт.

Одночасно, в інтересах держави, Золотоніською місцевою прокуратурою скеровано до суду позов про витребування у приватного підприємства будівлі гуртожитку, наразі судовий розгляд триває.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1909