Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.02.2019

За підозрою у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди затримано сільського голову одного з сіл Шполянського району

     Прокуратурою області у скоординованій співпраці з працівниками Управління захисту економіки в Черкаській області ДЗЕ НП України та Головного управління Національної поліції в Черкаській області викрито сільського голову одного з сіл Шполянського району, який вимагав та одержав неправомірну вигоду в сумі 10 000 гривень за розміщення на території села рекламних щитів.    

     Вказану особу затримано в порядку ст. 208 КПК України безпосередньо під час одержання обумовлених коштів, які вилучено у ході обшуку.

    За вказаним фактом розслідується кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

    На цей час у кримінальному провадженні проводяться необхідні першочергові слідчі та процесуальні дії, спрямовані на повне, всебічне та неупереджене з’ясування всіх обставин події, повідомлення особі про підозру та обрання запобіжного заходу.

     Довідково: санкція ч. 3 ст. 368 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 2253