Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.02.2019

За розтрату коштів міського бюджету судитимуть директора одного з підрозділів Черкаської міської ради, місцевого приватного підприємця та керівника відділу однієї із експертних установ міста

     Прокуратурою області за наслідками досудового розслідування скеровано до суду обвинувальний акт за обвинуваченням директора одного з підрозділів Черкаської міської ради, місцевого приватного підприємця та керівника відділу однієї із експертних установ міста у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. ч. 3 4, 5 ст. 191, ч. 3 ст. 365-2 КК України  (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, зловживання своїми повноваженнями особою, яка не є державним службовцем, посадовою особою місцевого само¬врядування, але здійснює професійну діяльність, пов’язану з наданням публічних послуг, у тому числі послуг експерта, з метою отримання неправомірної вигоди для себе чи інших осіб, якщо це завдало істотної шкоди охоронюваним законом державним інтересам).

     Установлено, що директор підрозділу Черкаської міської ради за попередньою змовою із приватним підприємцем, зловживаючи своїм службовим становищем, розтратили кошти бюджету м. Черкаси на загальну суму понад 2,5 млн. грн. шляхом завищення вартості виконаних робіт під час капітального ремонту вулиць у м. Черкаси.

     У подальшому, керівник відділу однієї із експертних установ м. Черкаси підготувала та видала висновок про відповідність вартості проведених робіт.

     За вчинене приватному підприємцю та посадовцю міської ради загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна, експерту - штраф від 10000 тисяч до 20000 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи за¬йматися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна або без такої.


Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 2181