Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.01.2019

До суду скеровано клопотання про застосування примусових заходів виховного характеру стосовно 13-річного підлітка, причетного до смертельного побиття жительки Тальнівського району

Відділом ювенальної юстиції прокуратури області здійснювалося процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом нанесення неповнолітнім умисного тяжкого тілесного ушкодження жительці Тальнівського району, внаслідок чого жінка померла, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.  

Слідством установлено, що 13-річний житель Житомирської області, гостюючи у родичів, на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин наніс 40-річній жінці декілька ударів ногами в область живота, грудної клітки, тулубу, в результаті чого потерпіла від отриманих тілесних ушкоджень померла.

За результатами розслідування, у зв'язку з недосягненням малолітнім віку кримінальної відповідальності за вчинений злочин, прокуратурою області до суду скеровано клопотання про застосування до підлітка примусових заходів виховного характеру у вигляді направлення до спеціальної навчально-виховної установи для дітей та підлітків.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 121 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 2077