Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.12.2018

Повідомлено про підозру начальнику відділу державної виконавчої служби, яка зловживаючи повноваженнями, підробила документи виконавчого провадження

Смілянською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом зловживання державним виконавцем своїми повноваженнями та внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 365-2, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України.

Установлено, що начальник відділу державної виконавчої служби одного із районів Черкаської області під час здійснення виконавчого провадження про стягнення із громадянина аліментів на утримання неповнолітньої дитини, у порушення вимог чинного законодавства, зловживаючи своїми повноваженнями, з метою отримання неправомірної вигоди, достовірно знаючи про відсутність заборгованості внесла до розрахунку заборгованостей завідомо неправдиві відомості щодо залишку несплачених аліментів, після чого винесла постанову про арешт коштів боржника та наклала обмеження щодо використання конституційних прав, чим завдала останньому істотної шкоди.

За результатами досудового розслідування службовій особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 365-2 (зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваній запобіжного заходу, а також проводяться всі необхідні слідчі дії, спрямовані на повне, всебічне та об’єктивне дослідження всіх обставин кримінального провадження й прийняття кінцевого процесуального рішення відповідно до вимог кримінального процесуального законодавства.  

Довідково: за вчинені кримінальні правопорушення особі загрожує до 3 років обмеження волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 3508