Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.09.2018

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно керівника місцевого управління Держпродспоживслужби та підприємця, які обвинувачуються в корупційних злочинах (ФОТО)

Прокуратурою Черкаської області затверджено та до суду скеровано обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням керівника місцевого управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України, та фізичної особи підприємця – за ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України.

Слідством установлено, що посадовець вказаного вище управління, залучивши свого заступника, забажав отримати та в подальшому отримав від фізичної особи - підприємця грошову винагороду за сприяння у непритягненні її до передбаченої законодавством відповідальності.

У той же час, з метою уникнення передбаченої законом відповідальності, підприємець надала посереднику грошові кошти в сумі 10 тис. грн., як неправомірну вигоду, для подальшої передачі посадовцю Черкаського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області згідно попередніх домовленостей, які вилучено правоохоронцями.

Нагадаємо, що неправомірні дії вказаних осіб припинено прокуратурою Черкаської області спільно з працівниками Управління Служби безпеки України в Черкаській області та слідчого управління Головного управління Національної поліції в Черкаській області.

Довідково: санкцією ч. 3 ст. 368 КК України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна, ч. 3 ст. 369 КК України -  позбавлення волі на строк від 4 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

   

кількість переглядів: 1958