Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.06.2018

Прокуратурою прийнято рішення про екстрадицію громадянина Республіки Молдова, який перебував у міжнародному розшуку

Прокуратура Черкаської області бере активну участь у міжнародному співробітництві під час кримінального провадження та вживає вичерпних заходів щодо виконання вимог міжнародно-правових договорів, які ратифіковані Україною, зокрема у питаннях екстрадиції.
Як повідомлялося раніше, правоохоронними органами області в м. Черкаси затримано громадянина Республіки Молдова, який з 2015 року перебуває у міжнародному розшуку за вчинення злочинів, передбачених ч. 5 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу Республіки Молдова, на території вказаної країни.

Після надходження від компетентних органів Республіки Молдова запиту про видачу (екстрадицію) зазначеного чоловіка, стосовно нього застосовано екстрадиційний арешт та прокуратурою області проведено екстрадиційну перевірку, за результатами якої підстав для відмови у видачі громадянина Республіки Молдова до компетентних органів зазначеної країни для притягнення до кримінальної відповідальності не встановлено. Тому Генеральної прокуратурою України прийнято рішення про видачу (екстрадицію) затриманого до Республіки Молдова, яке наразі йому вручено.

Крім того, ухвалою Придніпровського районного суду м. Черкаси затверджено згоду зазначеного громадянина на застосування до нього спрощеного порядку видачі до Республіки Молдова для притягнення до кримінальної відповідальності.

На цей час компетентними органами обох країн узгоджуються питання про фактичну передачу затриманої особи.

 

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 2592