Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.11.2017

Службова особа Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області підозрюється в намаганні незаконної передачі землі вартістю 500 тис. грн.

Прокуратурою Черкаської області здійснюється процесуальне керівництво в кримінальному провадженні, досудове розслідування в якому здійснюється слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Черкаській області, за фактом службового підроблення при відчудженні земель державної власності, за ознаками  кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.
Слідством установлено, що службова особа Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області в березні 2016 року, діючи в інтересах 6 громадян, умисно склала та видала завідомо неправдиві накази про надання їм дозволів на розроблення документації із землеустрою на земельні ділянки в межах однієї з сільських рад Уманського району, підробила підпис начальника управління Держгеокадастру у Черкаській області та відтиски гербової печатки зазначеного управління.
Наразі правоохоронними органами вжито заходів щодо попередження незаконного відчуження земельних ділянок державної форми власності загальною площею 12 га, нормативна грошова оцінка яких складає близько 500 тисяч гривень.
Зазначеній вище особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України.
На цей час досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, вживаються заходи щодо швидкого, повного, всебічного й неупередженого розслідування та з’ясування всіх обставин злочину.
Довідково: за вчинене кримінальне правопорушення особі загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до 3 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років. 
                                                     
Прес-служба прокуратури Черкаської області
кількість переглядів: 3046