Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.06.2024

Повідомлено про підозру місцевому жителю за руйнування пам’ятки археології

За процесуального керівництва прокурорів Черкаської обласної прокуратури повідомлено про підозру одному з місцевих жителів за фактом умисного незаконного руйнування частини об’єкту культурної спадщини, що знаходиться в центральній частині міста Черкаси (ч. 2 ст. 298 КК України).

Слідством встановлено, що підозрюваний будучи замовником будівництва закладу громадського харчування, без проведення додаткових науково-рятувальних археологічних робіт, під наглядом фахівців-археологів збільшив площу забудови земельної ділянки. Будівельні роботи призвели до руйнування частини пам’ятки археології місцевого значення «Культурний шар пізньосередньовічного міста (XIV – XVIII ст.)», чим спричинив збитків інтересам держави в сумі понад 1 250 000 грн.

Процесуальне керівництво в кримінальному провадженні здійснює СУ ГУНП в Черкаській області.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 298 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу від двох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 173