Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.06.2024

Повідомлено про підозру чоловіку, який здійснив наїзд на неповнолітніх

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Черкаської обласної прокуратури повідомлено про підозру чоловіку за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що призвело до тяжких тілесних ушкоджень (ч. 2 ст. 286 КК України).

За даними слідства, 07.06.2024 близько 15 години 20-річний водій автомобіля «Ford Focus», рухаючись по вулиці Набережній у місті Черкаси, порушив Правила дорожнього руху та не впоравшись з керуванням допустив занос з подальшим виїздом на зустрічну смугу і за межі її лівого краю, де відбувся наїзд на неповнолітніх осіб. В результаті дорожньо-транспортної пригоди 14-річні діти отримали тяжкі тілесні ушкодження та були доставлені до медичного закладу у тяжкому стані.

Водія було затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Незважаючи на позицію сторони обвинувачення про необхідність обрання підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, судом обрано-домашній арешт.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснює СУ  ГУНП в Черкаській області.

Довідково: санкція ч.2 ст. 286 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 270