Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.06.2024

За незаконну передачу в приватну власність 5 земельних ділянок Національного природного парку «Нижньоусульський» перед судом постане ексначальник відділу ГУ Держгеокадастру у Черкаській області

За процесуального керівництва прокурорів Черкаської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт відносно колишнього начальника відділу Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області  за фактом  службової недбалості, неналежного виконання своїх службових обов'язків (ч.1 ст. 367 КК України).

Слідством встановлено, що експосадовець не перевіривши наявність передбачених законодавством погоджень відповідних органів, підготував проекти наказів про затвердження документації та надання земельних ділянок у власність.

Внаслідок цього, 5 земельних ділянок Національного природного парку «Нижньоусульський» загальною площею 10 га, було передано у приватну власність громадянам.

Водночас, за результатами розгляду позовних заяв прокурора Чорнобаївським районним судом Черкаської області вказані накази скасовано, а земельні ділянки природно-заповідного фонду повернуті у державну власність.

Досудове розслідування здійснював СВ ГУНП в Черкаській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Черкаській області Департаменту стратегічних розслідувань НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 170