Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.05.2024

До суду скеровано обвинувальні акти відносно двох жителів Одещини, які передавали дані про ЗСУ

Прокурори Черкаської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальні акти відносно жителів Одеської області, за фактом передачі даних про розташування, переміщення та рух підрозділів ЗСУ (ч. 3 ст. 114-2 та ч.ч. 1, 3 ст. 436-2 КК України).

Слідством встановлено, що жінка восени 2023 року, спільно із сином, який наразі перебуває на території російської федерації, систематично передавали інформацію про переміщення, рух та розташування сил оборони на території Ізмаїльського району Одеської області.

Підозрюваний, з використанням власного профілю у соціальній інтернет-мережі «Вконтакте», надавав представникам так званої «народної міліції днр» дані про розташування, переміщення та рух підрозділів ДПС та ЗСУ на території Одеської області.

У зв’язку з його переховуванням на території держави-агресора, особу оголошено у розшук і відносно нього проводилось спеціальне досудове розслідування.

Жінка у телефонних розмовах виправдовувала російську агресію та глорифікувала представників збройних сил рф.

У листопаді 2023 року її було затримано в Одеській області.  Вона мала намір виїхати до свого сина в рф та вже встигла придбати квитки до Молдови.

 Наразі жінка утримується під вартою без визначення розміру застави.

Досудове розслідування та оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснює Управління СБУ в Черкаській області.

Довідково: санкція ч. 3 ст. 114-2 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 40