Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.05.2024

За реагування прокуратури жінці, яка називала себе «одиначкою» доведеться повернути державі понад 190 тис. гривень

За публічного обвинувачення прокурорів Уманської окружної прокуратури суд визнав винною жительку Уманського району за фактом шахрайства, а саме заволодіння бюджетними коштами у виді соціальної допомоги  (ч.ч. 1, 2 ст. 190 Кримінального Кодексу України).

Прокурор у суді довів, що 40-річна жінка перебуваючи у фактичних шлюбних відносинах та виховуючи дітей спільно з чоловіком, впродовж 2009-2023 років зверталась до місцевих органів соціального захисту із заявами про отримання державної допомоги як одинока мати. Таким чином вона отримала з бюджету кошти на загальну суму понад 190 тисяч гривень

Вироком суду особу визнано винною та призначено покарання у виді позбавлення волі на 1 рік, від відбування якого звільнено з однорічним іспитовим строком.

Разом з обвинувальним актом прокурори скерували до суду позов про стягнення на користь держави незаконно одержаних коштів. Позов було повністю задоволено.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 89