Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.04.2024

Прокуратура звернулася з позовом до суду для належного оформлення земельної ділянки, вартість якої перевищує 47 млрд грн

На території Золотоніського району Черкаської області розташоване та функціонує державне підприємство, побудоване з метою зариблення Кременчуцького водосховища річки Дніпро дворічками рослиноїдних риб для боротьби з водоростями і поповненням рибних запасів.

На цей час у розпорядженні підприємства 55 ставів різного призначення та на праві постійного користування перебуває понад 1200 га землі для ведення рибного господарства.

Черкаська обласна прокуратура встановила, що за підприємством не зареєстроване право користування земельною ділянкою водного фонду, вартістю понад 47 млрд грн. А це створює передумови для зловживань щодо володіння, користування і розпорядження вказаною землею, може сприяти її незаконному використанню в подальшому, а також призвести до негативних наслідків, неналежної оцінки пакету акцій держпідприємства в процесі приватизації майна.

З метою захисту інтересів держави прокурори Спеціалізованої екологічної прокуратури Черкаської обласної прокуратури скерували до суду відповідну позовну заяву з вимогою зобов’язати вжити заходів щодо усунення виявлених порушень та внести відомості до реєстру про належне користування державним майном.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 59