Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.11.2023

Незаконна реєстрація сільськогосподарської техніки – повідомлено про підозру

За процесуального керівництва прокурорів Черкаської окружної прокуратури повідомлено про підозру місцевому жителю за фактом одержання неправомірної вигоди за вчинення незаконного впливу на прийняття рішення особами, уповноваженими на виконання функцій держави  (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 369-2 КК України).

Слідством встановлено, що керівник однієї з організацій, яка займається обстеженням  сільськогосподарської техніки  на  її відповідність задля подальшої реєстрації в уповноважених органах, достовірно знаючи про відсутність документів, які є підставою для реєстрації такої техніки, діючи за попередньою змовою з іншим особами, організував виготовлення підроблених документів для подальшого їх використання під час реєстрації службовими особами Держпродспоживслужби сільськогосподарської техніки, за що одержав неправомірну вигоду в сумі 15 000 грн.

Після проведення низки процесуальних дій буде прийнято рішення про повідомлення про підозру всім особам, причетним до вчинення злочину.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють  слідчі Черкаського районного управління поліції ГУНП в Черкаській області за сприяння співробітників Управління СБ України в Черкаській області

Санкція ч. 2 ст. 369-2 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу від двох тисяч до п’яти тисяч п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 721