Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.11.2023

Судитимуть підприємця, який безпідставно отримав понад 2 млн грн з державного бюджету

За процесуального керівництва прокурорів Черкаської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно золотоніського підприємця за фактом привласнення коштів державного бюджету (ч. 5 ст. 191 КК України).
Слідством встановлено, що підприємець, будуючи об’єкт сільськогосподарського призначення, умисно збільшив його вартість, яка передбачена проєктом, що дало йому змогу безпідставно отримати відшкодування з державного бюджету.
Унаслідок протиправних дій підприємця Міністерство аграрної політики України зайво сплатило йому понад 2 млн грн.
Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснювали слідчі СУ ГУНП в Черкаській області, оперативний супровід – УСБУ в Черкаській області.
У разі доведення вини обвинуваченому загрожує покарання до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 505