Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.10.2023

На Канівщині засуджено місцевого жителя за вчинення ряду майнових злочинів

За публічного обвинувачення прокурорів Канівського відділу Смілянської окружної прокуратури засуджено жителя міста Канева за вчинення ряду майнових злочинів (ч. 4 ст. 185, ч. 2 ст. 190, ч. 3 ст. 246 КК України).

Прокурор у суді довів, що 39-річний канівчанин з метою власного збагачення, скориставшись довірливими стосунками з потерпілим, під вигаданим приводом попросив у нього мобільний телефон, не маючи намір його повертати.

Отримавши ґаджет, зловмисник, відійшов нібито у своїх справах і не повернувся.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, чоловік скоїв низку крадіжок в місцевих магазинах, крав алкогольні напої, продукти харчування та електроінструмент.

Крім того, перебуваючи на території Канівського природного заповідника навчально-наукового центру «Інституту біології та медицини» Київського національного університету імені Тараса Шевченка, який знаходиться в адміністративних межах м. Канева, за допомогою ручної пилки здійснив незаконну порубку дерев.

Вироком Канівського міськрайонного суду обвинуваченого визнано винним у вчиненні ряду вказаних злочинів  та засуджено до 5 років 6 місяців позбавлення волі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 597