Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.10.2023

За ґратами п’яний водій, який порушив правила безпеки дорожнього руху

За публічного обвинувачення прокурорів Канівського відділу Смілянської окружної прокуратури судом засуджено до позбавлення волі чоловіка,  який порушив правила безпеки дорожнього руху у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило потерпілому тілесні ушкодження  (ч. 1 ст. 286-1 КК України).

Прокурор у суді довів, що житель м. Канева, керуючи автомобілем у стані алкогольного сп’яніння, не впорався з керуванням та здійснив виїзд за межі проїжджої частини, де автомобіль зіткнувся з деревом.

У результаті дорожньо-транспортної пригоди пасажирка автомобіля отримала тілесні ушкодження середньої тяжкості, що спричинили тривалий розлад здоров’я.

Суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні вказаного кримінального правопорушення та призначив покарання у вигляді 1 року позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 4 роки, взявши останнього під варту з зали суду.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 664