Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.09.2023

Судитимуть фермера, який самовільно зайняв земельну ділянку, що належить до особливо цінних земель

За процесуального керівництва прокурорів Звенигородської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно жителя Звенигородщини, який самовільно захопив земельну ділянку, що належить до особливо цінних земель (ч. 2 ст. 197-1 КК України).

За даними слідства, 47-річний чоловік, будучи головою одного із фермерських господарств, самовільно зайняв земельну ділянку, знаючи про наявність на ній об`єкта археології – кургану, орієнтовною площею 1,4 га з визначеною охоронною зоною, а також про заборону ведення земельних робіт на території місця розташування об`єкта культурної спадщини.

Використовуючи сільськогосподарську техніку та навісне оснащення, обвинувачений культивував поверхневий шар ґрунту та висіяв на ній посівний матеріал – зерно кукурудзи.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 197-1 КК України передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від двох до чотирьох років або позбавлення волі на строк до двох років.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1661