Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.09.2023

Викрито жителя Уманщини, який вимагав 20 тис. доларів США у родини загиблого воїна та погрожував розправою

За процесуального керівництва прокурорів Черкаської обласної прокуратури повідомлено про підозру жителю Уманського району, який у період дії воєнного стану вимагав від потерпілої кошти з метою власного збагачення (ч. 4 статті 189 КК України).

За даними слідства, 38-річний житель одного з сіл Уманського району, дізнавшись, що його знайома почала отримувати компенсацію від держави у зв’язку із втратою на війні сина, який служив у Збройних Силах України, почав вимагати у неї 20 тис. доларів США, погрожуючи фізичною розправою жінці та її близьким.

Чоловіка затримали після отримання частини коштів у сумі 200 тис. грн. Цю суму було виявлено та вилучено під час обшуків за місцем  його проживання.

Наразі ухвалою Придніпровського районного суду м. Черкаси зловмиснику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУНП в Черкаській області, оперативний супровід – працівників УСБУ в Черкаській області.

Санкція ч. 4 статті 189 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1274