Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.08.2023

Шахрайка, яка під виглядом працівниці кол-центру вводила в оману людей, постане перед судом

За процесуального керівництва прокурорів Черкаської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно місцевої жительки, яка шляхом вчинення шахрайських дій заволоділа чужими коштами (ч.ч. 1, 2, 3 ст. 190 КК України).

За даними слідства, 27-річна жінка створила так званий кол-центр на території одного із сіл Черкаського району та здійснювала телефонні дзвінки, представляючись працівницею банку.

 У ході розмови вона вводила людей в оману та шляхом вчинення незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки і мережі Інтернет отримувала кошти, які потерпілі перераховували на банківські рахунки, вказані шахрайкою.

Таким чином вона ошукала більш ніж 24 особи та заволоділа грошовими коштами потерпілих з різних регіонів України на суму понад 600 000 гривень.

На цей час жінка перебуває під цілодобовим домашнім арештом.

Довідково: санкція ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1720