Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.06.2023

У Черкасах суд засудив підприємця, який займався незаконним виготовленням спирту та алкогольних напоїв

За публічного обвинувачення прокурорів Черкаської обласної прокуратури судом засуджено жителя міста Черкаси, який займався незаконним виготовленням, зберіганням та збутом підакцизних товарів (ч.ч. 1, 2 ст. 204 КК України).
Прокурор у суді довів, що чоловік, будучи директором підприємства, яке займається виготовленням пива, налагодив та організував незаконне виготовлення спирту етилового та алкогольних напоїв на території комплексу нежитлових приміщень у м. Черкаси.
У подальшому незаконно виготовлені алкогольні напої реалізовувалися через Інтернет-сайт відповідного підприємства та мережу спеціалізованих магазинів-кафе.
Вироком суду чоловіка визнано винним у вчиненні вказаних кримінальних правопорушень та засуджено до покарання у вигляді позбавлення волі із застосуванням іспитового строку та штрафу у розмірі 85 000 грн.
Також на підставі вироку суду застосовано конфіскацію до вилученої  алкогольної продукції, пустої тари, а також інших предметів та обладнання, які використовувалися для виготовлення і фасування зазначеної продукції.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1253