Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.04.2023

Керівнику Черкасько-Канівської єпархії обрано запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт

За принципової позиції обласної прокуратури Соснівським районним судом м. Черкаси до керівника Черкасько-Канівської єпархії, який підозрюється у вчинені злочинів, передбачених ч.ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України, застосовано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного засобу контролю.
За даними слідства високопоставлений представник УПЦ МП забезпечував систематичне розміщення на офіційному сайті Черкаської єпархії УПЦ інформаційних матеріалів з Інтернет-ресурсів російської православної церкви, зміст яких містить ознаки виправдовування, заперечення та визнання правомірною військової агресії представників російської федерації проти України, а також наративи московського патріарха Кирила та заклики, спрямовані на об’єднання церков та суспільства задля перемоги Росії.
Досудове розслідування та оперативний супровід в кримінальному провадженні здійснюється працівниками УСБУ в Черкаській області.
Санкція указаної статті Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років з конфіскацією майна або без такої.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 621