Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.04.2023

Керівника Черкаської єпархії підозрюють у вчиненні ще одного кримінального правопорушення

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури повідомлено про підозру керівнику Черкаської єпархії Української православної церкви московського патріархату за фактом виправдовування та визнання правомірною військової агресії представників РФ проти України (чч. 2, 3 ст. 436-2 КК України).
За даними слідства високопоставлений представник УПЦ МП забезпечував систематичне розміщення на офіційному сайті Черкаської єпархії УПЦ інформаційних матеріалів з Інтернет-ресурсів російської православної церкви, зміст яких містить ознаки виправдовування, заперечення та визнання правомірною військової агресії представників російської федерації проти України, а також наративи московського патріарха кирила та заклики, спрямовані на об’єднання церков та суспільства задля перемоги росії.
Досудове розслідування та оперативний супровід в кримінальному провадженні здійснюється працівниками УСБУ в Черкаській області.
Санкція указаної статті Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років з конфіскацією майна або без такої.
Нагадаємо, раніше керівнику єпархії повідомили про підозру у порушенні рівноправності громадян залежно від їхніх релігійних переконань (ч. 1 ст. 161 КК України).
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 318