Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.03.2023

Самочинне будівництво на самовільно захопленій земельній ділянці – судитимуть місцевого жителя Звенигородщини

За процесуального керівництва прокурорів Звенигородської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно 46-річного жителя Звенигордщини за фактом самовільного будівництва споруди на самовільно зайнятій земельній ділянці (ч. 4 ст. 197-1 КК України).
За даними слідства місцевий житель без належного оформлення права власності, користування чи оренди на землю та її державної реєстрації самовільно зайняв земельну ділянку територіальної громади площею понад 40 м2 в охоронній зоні, на якій в подальшому без відповідних документів, що дають право виконувати будівельні роботи, та без погодження проектної документації побудував гараж.
Довідково: санкція ч. 4 ст. 197-1 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від одного до трьох років.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 441