Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.03.2023

Завдяки вжитим органами прокуратури області заходам у користування навчального закладу повернуто земельну ділянку площею 14 га

З метою захисту інтересів держави органи прокуратури області активно реагують заходами представницького характеру на випадки незаконного використання і розпорядження землями дитячих закладів.
Зокрема, Смілянською окружною прокуратурою встановлено, що між одним із навчальних закладів Черкащини та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір про спільну діяльність щодо обробки земельної ділянки закладу.
Правочин між сторонами є удаваним, оскільки фактично останніми укладено договір оренди земельної ділянки, якою навчальний заклад розпорядився у порушення вимог законодавства.
Указана земельна ділянка належить на праві постійного користування одній із шкіл Черкащини та передана закладу для дослідних і навчальних цілей, тобто, будучи майном закладу освіти, повинна використовуватися виключно за цільовим призначенням.
Після звернення прокурора до суду відповідач самостійно повернув земельну ділянку у користування навчального закладу, а господарським судом провадження у справі закрито у зв’язку з добровільним виконанням відповідачем вимог прокуратури.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 596