Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.03.2023

Взято під варту двох чоловіків, які намагалися скоїти крадіжку

За процесуального керівництва Черкаської окружної прокуратури двом раніше неодноразово судимим жителям м. Черкаси та м. Звенигородка повідомлено про підозру у вчиненні незакінченого замаху на таємне викрадення чужого майна, вчиненого повторно, за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану, поєднаного з проникненням до житла (ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 185 КК України).
Так, уночі 13 березня 2023 року правоохоронці затримали двох зловмисників безпосередньо під час скоєння ними злочину. Чоловіки проникли до квартири черкащанина, звідки намагалися викрасти наручний годинник, вартістю близько 9 тис. грн, та банківські картки.
За клопотанням сторони обвинувачення слідчим суддею Соснівського районного суду м. Черкаси винесено ухвали про застосування до підозрюваних запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
За вчинення вказаного кримінального правопорушення Кримінальним кодексом України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 755