Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.03.2023

За крадіжку автомобіля чоловіка засуджено до 5 років і 3 місяців тюрми

За принципової позиції Золотоніської окружної прокуратури судом ухвалено обвинувальний вирок у кримінальному провадженні стосовно 31-річного жителя Золотоніського району за фактом незаконного заволодіння транспортним засобом, вчиненого повторно (ч. 2 ст. 289 КК України).
Прокурором у суді доведено, що чоловік , будучи раніше судимим, у тому числі за злочини проти власності, маючи не зняту та не погашену судимість, проник на територію домоволодіння на одній із вулиць у с. Домантове Золотоніського району, звідки викрав належний потерпілому автомобіль ВАЗ-21061 та поїхав до місця свого проживання.
Завдяки оперативним діям працівників поліції дорогою додому правопорушника було затримано. А транспортний засіб повернуто власнику.
Суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні вказаного кримінального правопорушення та призначив покарання у вигляді 5 років 3 місяців позбавлення волі без конфіскації майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 692